Klub mladih svetnic in svetnikov slovenije

Klub mladih svetnic in svetnikov Slovenije združuje občinske in mestne svetnice in svetnike iz vse Slovenije, ki so bili v letu izvolitve stari do vključno 29 let.

Klub mladih svetnic in svetnikov Slovenije združuje občinske in mestne svetnice in svetnike iz vse Slovenije, ki so bili v letu izvolitve stari do vključno 29 let, njegov namen pa je izmenjava izkušenj in primerov dobrih praks na področju mladinske politike, strokovna podpora mladim svetnikom in druženje mladih svetnikov iz vse Slovenije.

Kaj ponuja članstvo?

Članstvo v Klubu mladih svetnic in svetnikov Slovenije vam omogoča koriščenje storitev oziroma udeležbo na dogodkih, ki jih ponuja Inštitut za mladinsko politiko in so namenjeni članom kluba – mladim občinskim svetnicam in svetnikom:

  • Uvodno srečanje članov Kluba mladih svetnic in svetnikov, namenjeno spoznavanju novoizvoljenih mladih občinskih svetnikov, predstavitvi delovanja kluba in seznanitvi z izbranimi dobrimi praksami lokalne mladinske politike v posameznih občinah.
  • Eno celodnevno srečanje kluba letno, namenjeno izobraževanju in razpravi o aktualnih temah na področju lokalne mladinske politike, ki se zaključi z neformalnim turističnim druženjem v eni izmed občin. 
  • Eno poldnevno izobraževalno srečanje letno na temo mladinskih politik. 
  • Spletni mesečni vestnik, ki vas enkrat mesečno obvešča o aktualnih temah in dogodkih na področju mladine na lokalni in nacionalni ravni, vam postreže z inovativnimi praksami na področju mladinske politike ter vam predstavi zgodbe uspešnih mladih politikov.
  • Strokovno podporo pri razvoju lokalne mladinske politike v vaši občini, ki jo nudi Inštitut za mladinsko politiko.
  • Izmenjavo izkušenj in povezovanje mladih občinskih svetnikov iz vseh slovenskih občin.

Kako se včlanim in koliko znaša članarina?

Včlanite se tako, da izpolnite pristopno izjavo in jo pošljete na Inštitut za mladinsko politiko, Cesta IV. prekomorske 61a, 5270 Ajdovščina.

Članstvo v Klubu mladih svetnic in svetnikov Slovenije je brezplačno.

Informacije

 

info@institut-imp.si

040 475 677