Digitalna doba je tukaj in obvladovanje osnov programiranja je postalo nepogrešljivo znanje. Mladim omogoča, da raziskujejo in izražajo svojo ustvarjalnost v digitalnem svetu, kar odpira vrata nepredstavljivim priložnostim. Zato z veseljem oznanjamo našo delavnico “Moja prva spletna stran,” ki bo potekala 30. novembra 2023, ob 16.30, v prostorih Kulturnega mladinskega centra Hiša mladih Ajdovščina.

 

Spletna ustvarjalnost z uporabo WordPressa

Delavnica “Moja prva spletna stran” je del javnega razpisa Meet and Code, ki si prizadeva spodbujati digitalno pismenost med mladimi. Na tej delavnici bomo v ospredje postavili uporabo WordPressa, priljubljene platforme za ustvarjanje spletnih strani. Naši udeleženci bodo odkrili, kako ustvariti svojo lastno spletno prisotnost, ne da bi bilo potrebno biti izkušen programer.

Kaj se bomo naučili?

  • Uvod v WordPress: Spoznajte osnove te platforme in se naučite, kako začeti z ustvarjanjem svoje spletne strani.
  • Osnove spletnega oblikovanja: Odkrijte, kako narediti svojo spletno stran privlačno in funkcionalno.
  • Dodajanje vsebin: Naučite se, kako dodajati besedilo, slike in druge vsebine na svojo spletno stran.
  • Uporaba dodatkov (pluginov): Razširite funkcionalnosti svoje spletne strani z različnimi dodatki.
  • Osnove upravljanja spletnih strani: Postanite samozavestni v upravljanju svoje spletne domene.

Delavnica “Moja prva spletna stran” ponuja neprecenljivo priložnost za mlade, da pridobijo veščine, ki bodo koristile njihovi osebni in profesionalni rasti v digitalni dobi. Ne glede na to, ali želite začeti lastno spletno stran, se ukvarjati s spletnim marketingom ali preprosto razumeti delovanje digitalnega sveta, vam bo to znanje odprlo nova vrata.

Prijavite se zdaj in se pripravite, da raziskujete neskončne možnosti digitalne ustvarjalnosti. PRIJAVNICA

Vidimo se na delavnici!