Obvestilo o zasebnosti

 

Politika zasebnosti in izjava o varovanju osebnih podatkov

Upravljalec osebnih podatkov, kot ga določata Splošna uredba Evropske unije o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov v Republiki Sloveniji, je Inštitut za mladinsko politiko, Ajdovščina, Cesta IV. prekomorske 61a, 5270 Ajdovščina.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov je Tadej Kobal, dosegljiv prek elektronskega naslova tadej.kobal@institut-imp.si

Inštitut za mladinsko politiko, pošiljatelj elektronskih novic, se zavezuje, da bo vse pridobljene podatke hranil in obdeloval v skladu z navedeno uredbo in zakonom ter drugo veljavno zakonodajo v Republiki Sloveniji, vključno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

 

Pridobivanje osebnih podatkov

Osebne podatke pridobimo preko spletnega obrazca, ob elektronski ali osebni komunikaciji.

 

Namen zbiranja in obdelava osebnih podatkov

Osebne podatke (elektronski naslov, ime in priimek) uporabljamo za izključno namen pošiljanja elektronskih novic s področja delovanja Inštituta za mladinsko politiko. Vaših osebnih podatkov ne bomo nikoli uporabili za drug namen, prav tako jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Prejemnik se lahko v vsakem trenutku odjavi iz seznama s klikom na povezavo na dnu vsakega poslanega sporočila ali tako, da nam pošlje svojo željo na info@institut-imp.si

Za pošiljanje elektronskih novic uporabljamo spletno platformo MailChimp, prilagojeno zahtevam GDPR. S prijavo so vaše informacije posredovane MailChimpu za namen pošiljanja elektronskih novic.

 

Posredovanje osebnih podatkov

Osebne podatke razkrijemo organom pregona in drugim vladnim organom, v kolikor je to zahtevano v zakonu ali pa je potrebno za preprečitev, zaznavo ali sodni pregon kaznivih dejanj in prevar.

Zavezujemo se, da vaših osebnih podatkov ne bomo nikoli posredovali nepooblaščenim osebam ali drugim osebam v namene oglaševanja.

 

Obdobje hrambe osebnih podatkov

Z vašo izrecno privolitvijo za obdelavo osebnih podatkov za namen pošiljanja elektronskih novic bomo vaše podatke hranili do preklica.