Postanite prostovoljec inštituta za mladinsko politiko

V svoje vrste vabimo prostovoljce vseh starosti in poklicev, ki bi želeli sodelovati pri soustvarjanju programov.

Inštitut za mladinsko politiko je neprofitni zasebni zavod, usmerjen v analizo področja mladine v kontekstu družbenega dogajanja z namenom oblikovanja mladim prijaznejšega okolja za življenje in razvoj. Z učinkovitim podpornim okoljem, temelječim na raziskavah, izobraževanjih in strokovnih gradivih posameznikom, občinam in njihovim združenjem ter državi pomaga razvijati trajnostno naravnano mladinsko politiko. S tem prispeva k aktivni participaciji mladih na vseh področjih, ki se tičejo njihovega življenja in dela, med katerimi so ključna področja zaposlovanje, stanovanjska politika in izobraževanje.

 

V svoje vrste vabimo prostovoljce vseh starosti in poklicev, ki bi želeli sodelovati pri oblikovanju in izvedbi dejavnosti v sklopu programov Mladost na burji, Senčenje na delovnem mestu, Mladim prijazna občina in Klubu mladinskih občinskih svetnic in svetnikov Slovenije. Vedno so možne tudi druge dejavnosti in različne naloge po predhodnem dogovoru. Odločite se lahko za redno ali občasno sodelovanje.

 

Kaj pričakujemo?

Od prostovoljcev pričakujemo zanesljivost, odgovornost, dobro voljo, motiviranost in željo po pridobivanju novih znanj in izkušenj. Delovne izkušnje niso potrebne, če pa imate posebna znanja in veščine, ki bi nam utegnile priti prav, nam to povejte. Starostne omejitve prostovoljcev ni, morate pa biti starejši od 15 let.

   

  Kaj ponujamo?

  Z vsakim prostovoljcem sklenemo individualen dogovor o obsegu in urniku dela ter delovnih nalogah glede na to, kaj vas veseli in kje se vidite. Začetek prostovoljskega dela je običajno z dnem podpisom dogovora, zaključek pa je po dogovoru. Zaželeno je, da prostovoljec opravi vsaj 24 ur prostovoljskega dela letno, ni pa to pogoj.

  Nudimo vam prilagodljiv urnik dela, malico, povrnitev potnih in drugih stroškov (po dogovoru), nezgodno zavarovanje za čas opravljanja prostovoljskega dela, usposabljanje pred začetkom dela, možnost rednega izobraževanja doma in v tujini ter možnost sodelovanja na mednarodnih dogodkih in usposabljanjih.

  Vsak prostovoljec prejme potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu, ki ga lahko izkoristi kot dodatek k svojemu življenjepisu, kot potrdilo za opravljanje ur obveznih izbirnih vsebin ali kot potrdilo za dodatek za delovno aktivnost.

  Vsak prostovoljec ima določenega mentorja, s katerim se individualno dogovorita o prostovoljskem delu ter je vedno pripravljen prostovoljcu nuditi pomoč in podporo. 

  Naš cilj je, da vas podpremo pri osebnem razvoju ter ustvarimo varen in prijazen prostor za pridobivanje novih kompetenc, pa tudi aktivno preživljanje prostega časa med podobno mislečimi.

   

  Vabimo vas, da postanete del naše ekipe

  Če vas prostovoljsko delo pri nas zanima, nas kontaktirajte, da se dogovorimo. Na voljo smo tudi za vse ostale informacije v povezavi s prostovoljskim delom.

   

  Hvala za vašo pripravljenost pomagati.