V decembru smo uspešno zaključili naša izobraževanja za odrasle na področju digitalnih kompetenc, ki so pritegnila več kot 70 posameznikov. Skozi intenzivna srečanja smo raziskovali različne vidike digitalnega sveta, obogatili svoje znanje in poglobili razumevanje sodobnih tehnologij.

Canva, ki se je izkazala za izjemno orodje pri ustvarjanju vizualno privlačnih vsebin, je bila eno izmed osrednjih sredstev, ki smo jih uporabljali med izobraževanjem. Udeleženci so se naučili, kako učinkovito izražati svoje ideje in sporočila skozi ustvarjanje grafičnih elementov. 

Digitalno potovanje je postalo resničnost s pomočjo Google Maps, ki nam je omogočilo, da smo se virtualno podali po svetu. S tem smo raziskali geografske značilnosti različnih regij, spoznali kulturno dediščino in razvijali zemljepisno ozaveščenost. Udeleženci so se lahko potopili v drugačne kraje kar iz udobja svojega doma, kar je še posebej dobrodošlo v času, ko potovanja niso vedno mogoča.

Poleg tega smo se posvetili tudi praktičnim vidikom digitalnega življenja in poslovanja v Sloveniji. Poglobili smo se v uporabo spletnih portalov, kot so eDavki, zVem, eUprava in drugi, ki olajšujejo in pospešujejo različne administrativne procese. S tem smo pridobili praktične veščine za uporabo digitalnih orodij pri urejanju dokumentacije, plačevanju in izvajanju drugih nalog.

Ena izmed ključnih značilnosti naših izobraževanj je bila prilagodljivost vsebin glede na predhodno znanje udeležencev. Vsak posameznik je lahko koristil izobraževanje na svojem nivoju in pridobil znanje, ki mu je manjkalo ali ga želel nadgraditi. S tem smo zagotovili, da so bila izobraževanja relevantna, zanimiva in učinkovita za vse udeležence.

Vzdušje med izobraževanjem je bilo sproščeno, polno izmenjave idej in povezovanja med udeleženci. Skozi skupno raziskovanje digitalnega sveta smo ne le izpopolnili svoje veščine, temveč tudi okrepili skupnost in spodbudili medsebojno pomoč.

Zaključek izobraževanj za odrasle v decembru je bil torej več kot le formalni konec programa. Pustil je trajne vtise v obliki pridobljenega znanja, izkušenj in novih digitalnih veščin. Z veseljem pričakujemo nadaljevanje izobraževanj v prihodnosti, ko bomo še naprej raziskovali digitalni svet in sledili hitrim tehnološkim spremembam.

 

Projekt financira Ministrstvo za digitalno preobrazbo.