Po intenzivnih tednih usposabljanja in raziskovanja smo uspešno zaključili naše delavnic za krepitev digitalnih kompetenc otrok in mladih. Projekt je nudil edinstveno priložnost za udeležence, da izboljšajo svoje znanje, razvijejo spretnosti ter postanejo bolj samozavestni in odgovorni uporabniki digitalnih tehnologij.

V tem obdobju smo dosegli več kot smo pričakovali. Udeleženci so razvili temeljno razumevanje digitalnih tehnologij, vključno s programiranjem, brskanjem po spletu, ustvarjanjem spletnih vsebin ter kreativno uporabo orodij, kot so Canva in Microsoft PowerPoint. Poseben poudarek smo namenili varnosti na spletu. Udeleženci so pridobili zavedanje o nevarnostih in razvili praktične veščine zaščite pred kibernetskimi grožnjami. Spodbujali smo odgovorno uporabo digitalnih orodij ter ozaveščali o pomenu varovanja osebnih podatkov.

Skupno se je naših srečanj udeležilo več kot 100 otrok in mladih. Izvajali smo tri različna usposabljanja, in sicer: “Digi Krožek”, “Digi Umetnost” in “Digi Varnost”.

 

Izvedbo projekta sofinancira Ministrstvo za digitalno preobrazbo.